Libertatea iluziei

Un blog care sper să vă facă plăcere să-l citiţi din când în când.

Podul de la Basarab. Episodul II

Posted by Marlo pe 20-02-2009

Vă place peisajul? Sper că da, pentru că aşa rămâne, cel puţin o perioadă. S-a decis în instanţă că lucrarea de faţă NU e de utilitate publică. Bun, deşi au existat multe controverse, şi eu pot fi de acord că lucrarea de faţă are totuşi utilitate publică. Şi oricine dintre noi a vizitat în trafic zona gării cred că poate fi de acord cu mine.
Dar chiar şi aşa, cum naiba se poate întâmpla ca un asemenea proiect să fie oprit fix în mijlocul lucrărilor. Stau şi mă gândesc că s-au făcut exproprieri de circa 15 milioane de euro. Suma totală estimată atunci era de 33 milioane de euro pentru exproprieri. Cine ştie, poate au apucat să-i dea pe toţi. Investiţia totală a fost estimată în „final” pe la vreo 178 de milioane de euro, deşi Oprescu a spus la un moment dat că el crede că se va ajunge la 650 milioane de euro (ceea ce sincer, şi eu cred, pe considerente de tunuri, nelipsite ca scorburile de copaci la proiecte de genul ăsta).
Nu sunt inginer, dar speculez şi eu empiric ca marinarul cu degetul în vânt şi zic că s-or fi cheltuit circa 50 de milioane de euro până acum cu tot cu exproprieri şi ce s-a făcut până acum. Adică şantierul ăla ce populează Grozăveştiul până la Basarab. Deşi tare am impresia că sunt taaaare naiv în estimare.
Una peste alta, eu acord o mare bilă neagră pentru porcăria asta. Lucrurile trebuiau să fie clare de la început, nu să se lase loc de neînţelegeri, pretexte şi ocazii diverse de ordin politic sau de furt pur şi simplu. Că sunt convins de faptul că ne uităm deja la un pretext pentru unii să ceară mai mulţi bani.
Iată ce frumos e să fie „criză” şi unii să se joace cu banii…
Fotografia cu macheta e preluată de pe Hotnews.ro
Reclame

2 răspunsuri to “Podul de la Basarab. Episodul II”

  1. […] podului într-o (probabilă) analiză foarte adânc-pertinentă a cât de frumos dă în peisaj un pod neterminat… Apoi mai dă niţel cu […]

  2. […] podului într-o (probabilă) analiză foarte adânc-pertinentă a cât de frumos dă în peisaj un pod neterminat… Apoi mai dă niţel cu […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: